Åldrandets konst

ÅLDRANDETS KONST

Ett projekt om personer boende på olika äldreboenden

i Stockholm.

 


Projektet strävar efter att visa en positiv och hoppfull bild av äldreomsorgen i Sverige idag. Bilderna vill visa att äldreomsorgen inte behöver vara något negativt utan tvärtom, det kan vara början på en bättre och värdigare ålderdom. Genom gemenskap, social samvaro och aktiviteter är det många som mår bättre än innan de flyttade in, det blir ett lyft i tillvaron.

 

Att visa på en positiv sida av åldrandet och människorna på olika äldreboenden känns viktigt i kontrast till den annars så negativa rapporteringen om äldrevården idag. Projektets titel syftar till konsten att finna glädjen i vardagen och i samvaron med andra men också till de personer som genom olika kreativa aktiviteter fått möjlighet att finna nya glädjeämnen i vardagen.

Några av bilderna är också tagna på Liljeholmsbadet i Stockholm där en grupp synskadade regelbundet träffades för att simma.

 

Projektet visades i en utställning på Bergagalleriet i Solna som ligger i entrén till Berga Äldreboende. Senare visades även ett urval på Galleri Vingen i Solna Stadsbibliotek i en grupputställning tillsammans med några av de boende.

ÅLDRANDETS KONST

 

           

 Klicka på bilden för att läsa artikel om utställningen

 på Bergagalleriet.

 Publicerad i "Mitt i Solna" 8/3 2011

 

UTSTÄLLNINGAR:

Galleri Vingen Solna

stadsbibliotek

29 augusti-28 september 2013

Stockholm


Bergagalleriet 

18 februari-23 mars 2011

Stockholm

 

 

Johanna Wulff Fotograf  johanna@johannafoto.se


© Copyright. Johanna Wulff 2019.