Projects/Fortsättarna

Ett projekt om personer över 80 år, fortsatt verksamma inom kreativa yrken.

I tre års tid har jag dokumenterat konstnärer, författare, musiker, skådespelare och andra kreativa människor över 80 år. Jag har följt dem i deras skapande och vardagsliv, på scen, i ateljén, på utställningar och i hemmiljö. Gemensamt är att de alla för länge sedan nått pensionsålder men fortsatt vara verksamma inom sina kreativa yrken.

- Jag ville lyfta fram äldre människor på ett positivt och inspirerande sätt och där åldern egentligen är oväsentlig. Det är de här personernas drivkraft och energi som är det viktiga, inte hur gamla de är.
Dessa yrken tar mycket kraft och det kan periodvis kännas väldigt motigt, särskilt om man inte når framgång. Men det är samtidigt en ynnest att få arbeta med det man verkligen brinner för och det har varit otroligt inspirerande att få följa dessa människor.

Medverkande i projektet är: Åke Axelsson, Kjerstin Dellert, Monica Englund, Bengt Hallberg, Lennart Hellsing, Ingvar Kjellson, Gunnar Larson, Lisa Larson, Yvonne Lombard, Astrid Munthe de Wolfe, Gunilla Pontén, Georg Riedel, Sven-Bertil Taube, Owe Thörnqvist, Jan Troell, Meta Velander, Ulla Viotti, Meg Westergren och Per Åhlin.

- De här människorna drivs av sin kreativitet, deras arbete är mer än ett jobb, det är ett sätt att leva.
Bilderna blir till ett dokument över några av våra folkkäraste konstnärer som betytt otroligt mycket för svenskt kulturliv, i vissa fall så länge som 70 år.

Ny utställning på Not Quite galleri, Fengersfors 8-23:e juli 2017
www.notquite.se

Utställning på Galleri Kontrast 18/5 - 11/6 2017

Urval av utställningen på Galleri Lilla K, Norrtälje stadsbibliotek 23/3-23/4 2016

Utställning på Ebelingmuseet i Torshälla 16/1 - 6/3 2016

Projektet visades på hotell Diplomat 26/11 2015 - 6/1 2016.